Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Türk Marul Üreticileri, İthalata Karşı Mücadele Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticiler için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Üreticiler, ithal marulun kendi ürünlerinden daha düşük maliyetle satılmasının kendilerini rekabet edemez hale getirdiğini belirtiyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümetin politikalarını eleştirdi:

Marul Üreticileri Karşı İthalatı Protesto Ediyor

Ekmen, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” şeklinde konuştu. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi ise şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilere büyük teşvikler sağladığı için, ithal edilen marul bile kendi maliyetimizin altında satılıyor.”

Ülke Ekonomisine Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru bir yaklaşım değil.” Ekmen, ithalatın tarım sektörünü ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Gıda enflasyonu ithalat ile çözülemez. Desteklemeler yetersiz, girdi maliyetleri ise çok yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Yerli Üretim, Gıda Enflasyonunu Azaltabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğinin altını çizdi. Ekmen, “Gıda enflasyonunu düşürmek için çiftçilere ve üreticilere destek sağlanmalı, girdi maliyetleri makul seviyelere çekilmeli. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan koparılmamalı.”

Related Posts

İflas etti sanılmıştı! Aslında hiç gitmemiş, efsane nostaljiyle geliyor

Bir dönemin ikonik dondurma markası Panda, uzun süren sessizliğin ardından yeniden raflardaki yerini almaya başladı. İflas ettiği sanılan marka, aslında sektördeki yoğun rekabet nedeniyle pazar payını kaybetmişti. Ancak üretime ara vermeden varlığını …

İstanbul’da yaşam maliyeti uçtu: Aylık 93 bin TL!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 artış gösterdi. İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından …

Mobilya sektöründe sürpriz hamle: Sessiz sedasız bir satın alım gerçekleşti

Alfemo Mobilya, bundan sonra faaliyetlerini Zeren Group Holding çatısı altında devam ettirecek. Zeren Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Yiğit Zeren “Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarla Alfemo’nun marka bilinirliğini ve globaldeki büyümesini artıracağız” dedi.

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Yapay zeka insanları hızla işsiz bırakıyor

Microsoft, dünya çapında iş gücünün %4’üne denk gelen 9.000’den fazla çalışanı işten çıkaracak. Haziran 2024 itibarıyla dünya çapında yaklaşık 228.000 çalışanı olan yazılım şirketi, Mayıs ayında yaklaşık 6.000 çalışanı etkileyen işten çıkarmalar …

En düşük emekli maaşına yapılacak zam belli oldu

TÜİK verilerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık enflasyon farkı yüzde 16,67 olarak kesinleşti. Gelecek hafta Meclis’e sunulacak kanun teklifi ile en düşük emekli maaşına da aynı oranda zam yapılması beklenirken, böylelikle 14 bin 469 TL’lik en düşük emekli aylığı 16 bin 880 liraya yükselecek.