Dünyada tek: ABD’de domuzdan organ nakli yapılan kadın 2 ayın ardından sağlığına kavuştu

Towana Looney, Domuz Böbreği Nakliyle 61 Gündür Yaşıyor

New York’ta yaşayan Towana Looney isimli kadın, domuz böbreği nakli sayesinde hayatta kalmaya devam ediyor. Nakil operasyonunu gerçekleştiren Dr. Robert Montgomery, Looney’in durumunu değerlendirirken, “Eğer sokakta karşılaşsanız, içinde domuz organı taşıyan tek kişi olduğunu asla düşünmezsiniz.” şeklinde konuştu.

Dr. Montgomery, Looney’in siyahi bir kadın olarak böbrek fonksiyonlarının “tamamen normal” olduğunu belirterek, bir ay sonra New York’tan ayrılarak Alabama’daki memleketine dönebileceğini söyledi.

Tıbbi uzmanlar, bu tür nakillerin başarılı olacağına ve uzun vadede etkili olmaya devam edeceğine dair oldukça iyimserler.

Domuz Organ Nakilleri: Özel Durumlarda Uygulanıyor

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), domuz organ nakillerine özel durumlarda izin veriyor. Şimdiye kadar 4 ABD vatandaşına gen düzenlemeli domuz organları nakledildi ancak hiçbiri 2 aydan fazla hayatta kalamadı.

Related Posts

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.

Prof. Dr. Boğa: Türkiye, Avrupa’nın obezite şampiyonu!

Prof. Dr. Boğa: Türkiye, Avrupa’nın obezite şampiyonu!