TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu: Kurban Kesiminde Hijyen ve Profesyonellik Önemli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi yapılan kurban kesimlerinde hijyen ve profesyonellik önemine vurgu yaptı. Palandöken, kurban kesimlerinde yerel yönetimlerin ve veteriner hekimlerin denetimi altında olması gerektiğini belirterek, vatandaşların sağlık açısından riske atılmaması gerektiğini ifade etti.

‘Profesyonel Kasaplar Yer Almalı’

Palandöken, geçen yıl ülkemizde 850 bin büyükbaş ve 2.8 milyon küçükbaş kurban kesimi yapıldığını söyledi. Bu yıl da benzer bir kesim beklenirken, vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Palandöken, kurban kesimlerinin profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini ve modern ekipmanlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Randevulu Kesim Sistemleri Yaygınlaştırılmalı’

Palandöken, yerel yönetimlerin kurban kesimini hizmet olarak yapması gerektiğini vurgulayarak, kesim alanlarında temel ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gerektiğini belirtti. Kesim işlemlerinin sertifikalı ve işin ehli kişilerce yapılması gerektiğini ifade eden Palandöken, bu sayede hem hayvanların acı çekmesinin önleneceğini hem de sağlık ve hijyen standartlarının sağlanacağını dile getirdi.

TEMENNİLERİMİZ KURBAN BAYRAMINIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASIDIR!

Related Posts

Petrol devi en büyük rakibine mi satılıyor? Piyasada tüm dengeler değişir

Hollandalı petrol devi Shell, rakibi BP’yi satın alma planlarını değerlendirmek için danışmanlarıyla çalışmalara başladı. Ancak Shell, resmi bir teklif sunmadan önce hisse senedi ve petrol fiyatlarının daha da düşmesini bekliyor. Birkaç yıl öncesine kadar benzer büyüklükte olan iki şirketten Shell, 149 milyar poundluk piyasa değeriyle BP’nin neredeyse iki katına ulaşmış durumda.

Sadece 10 gün yaşıyor: Koparmanın cezası 557 bin lira

Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nda senede bir kez açan ve sadece 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa Lalesi, çiçek açtı. Doğaseverler laleleri görebilmek için Spil’e çıkarken, bitkiyi koparmanın cezası bu yıl 557 bin 212 TL oldu.

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

En ufak bir depremde bile sorun yaşatan GSM operatörleriyle ilgili Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, altyapılarına dair bir rapor hazırlayacaklarını belirtti. Altınsaat,

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir